Sinds

1996

L’Esprit de Sel werd geopend in september 1996. Het gezamenlijk initiatief van Michel Dehaes, Henri Sicard en Bernard Lemort gaf aanleiding tot het ontwerp van een eetgelegenheid gewijd aan een verfijnde, traditionele restaurantservice in een comfortabele en intieme omgeving met een zorgvuldig geplande inrichting.

De glazen deuren van de elegante gevel openen in een ruimte waarvan de sfeer ideaal is voor een maaltijd met vrienden of familie, of voor sociale gelegenheden. De decoraties zijn discreet en gemarkeerd met verfijnde details in harmonie met de warme kleur van de houten vloer, de muren en de zware fluwelen gordijnen.

Rondkijkend kan de klant genieten van een prachtige kroonluchter van Murano-glas die de wanden, die deels in hun originele staat zijn behouden en deels geschilderd zijn in oker, belicht. De discrete lichtpunten brengen de elegante krullen, gebruikt in een brief van de Marquise de Sévigné die het gehele oppervlakte van een muur bedekt, naar voren en de kunst van de restaurateur, waarvan de Esprit de Sel zichzelf als een uitstekende vertegenwoordiger verkondigt, rechtvaardigt. In het kort, alle elementen, van de gerechten tot de inrichting, werden samengesteld met het oog op het behagen van het cliënteel.

In Juli, 1997, werd door Michel Dehaes, Henri Sicard en Bernard Lemort de Esprit Brasserie, direct naast de Esprit de Sel, ingehuldigd. De marmeren tafels staan opgesteld op een traditionele manier en de stijl is vooral die van een brasserie met een decor herinnerend aan het begin van de vorige eeuw. De sfeer is levendig en sympathiek met een ruime keuze aan smaakvolle gerechten en de vriendelijke inrichting geeft blijk van veel aandacht voor details (getinte spiegels, messing beslag, met de hand geblazen wit glazen lampenkappen).

Twee jaar later inspireerde het snel groeiende succes van de twee onafhankelijke restaurants de drie stichters beide samen te brengen. Voortaan zijn de Esprit de Sel en de Esprit Brasserie één eetgelegenheid: L’Esprit de Sel Brasserie. Sindsdien geeft een doorgang, gemaakt in de tussenmuur, een nuttige verbinding tussen de twee ruimtes, die elk nog steeds hun eigen karakter behielden en een intelligente keuze bieden aan de klant die, in overeenstemming met de stijl of stemming, kan kiezen welke omgeving hij denkt dat het meest aangewezen is. Beide kamers bieden dezelfde ruime keuze aan eten en drinken.

Als gevolg van zorgvuldig uitgedachte ideeën, is het resultaat zeer geslaagd; vandaag de dag is de Esprit de Sel Brasserie zonder twijfel een belangrijke ontmoetingsplaats voor bezoekers, stamgasten, fijnproevers, kunstenaars en andere beroemdheden.